Menu
A+ A A-

Vanlige spørsmål

Vanlige spørsmål

Her finner du in sha Allah svar på de fleste ting relatert til Peace Conference Scandinavia. Så før du sender oss spørsmål er det fint om du kan lese gjennom her for å se om du finner svar på spørsmålet ditt.

Så lenge det er mulig å bestille billetter er det flere ledige plasser. Du kan prøve og se om det går.

Kvelden før konferansen stopper billettsalget automatisk. Det betyr ikke at billettene er utsolgt, det betyr bare at du ikke kan kjøpe via nett. Det du gjør da er å komme tidlig på konferansen og kjøper billett i døra.

Billetter kan både bestilles i forkant og kjøpes i døren. Om man bestiller billettene omtrent én måned før konferansen får man de til en redusert pris på kr 100,- per dag. Bestiller man etter det koster billettene kr 120,- per dag. Kjøper man billett i døra koster de kr 150,- per dag.

Du skal få billetten tilsendt på e-post. Dersom du ikke har fått det innen 24 timer etter å ha bestilt, ta kontakt med oss her. Før du tar kontakt med oss, sjekk søppelpost-mappen din for å være sikker på at billetten ikke har havnet der.

Når man kjøper billetter går transaksjonen automatisk og billetter blir automatisk sendt til deg. Hvis du f.eks. har kjøpt billett for dag 1 og vil endre til dag 2 er dette en prosess som må gjøres manuelt og er tidkrevende for oss. Dersom du kan anse det lille beløpet du ga for å kjøpe billetten som en donasjon og heller kjøpe en ny billett for dagen du nå ønsker å delta, setter vi stor pris på det. Om du ikke har mulighet til det og virkelig vil endre hvilken dag du skal delta på konferansen, send oss en e-post minst én uke før konferansestart fra den e-post-kontoen du brukte til å bestille billetter og oppgi navnet ditt og hva du ønsker å få endret. Den siste uken er vi overbelastet med forberedelser til konferansen og det er dessverre vanskelig å ta ut tid til dette da.

Man kan bestille billetter sammen og man kan sitte sammen så fremt man er av samme kjønn. Klikk på «Bestill billett» for å bestille billetter.

Det er svært tidkrevende for oss å ta imot manuelle registreringer via e-post, facebook e.l. Så den eneste måten å holde av plass på er å bestille billett.

Man betaler kun for de dagene man deltar på.

Om du ikke kommer kan du gi eller selge billetten til en annen person. Vi har dessverre ikke mulighet for refusjon. Dersom du ikke selger billetten din eller gir den til en bekjent, kan du se på det som en donasjon i Allahs vei og noen andre vil in sha Allah få nytte av plassen din. Kjøpte du billetten via nett så krysset du av for at du godtok billettens betingelser, og der stod det at billettene ikke kan refunderes.

Det er ingen som har fortjeneste på våre konferanser, deltageravgiften går uavkortet for å dekke utgifter og for å spre islam. Å leie lokaler, bestille flybilletter osv., koster penger. Det er null kr i personlig gevinst for noen av arrangørene! Vi har valgt å holde en moderat deltager-avgift for konferansen. Lignende konferanser koster opp til 2-3 ganger mer i andre land hvor folk har lavere inntekter enn i Norge.

Deltageren bør heller se på dette som en sadaqah og en investering vedkommende gjør i det som er mest verdifullt i denne verden, nemlig kunnskap om islam. Om man har riktig intensjon vil denne lille avgiften være en sadaqah-jariyah for vedkommende og man vil få belønning hos Allah for all da’wah som blir gjort gjennom denne donasjonen.

Det finnes selvsagt noen som virkelig ikke har råd til å delta, men ønsker å komme for å styrke sin iman og påminnes om Allah. De kan ta kontakt med oss og forklare situasjonen så sender vi dem billetter gratis dersom vi har flere gratis plasser igjen, in sha Allah.

Klikk på «Lokal» i menyen for å se veibeskrivelse og adressen til hvor konferansen finner sted.

Alle som har søkt om å jobbe med oss får svar på e-post. Det er ikke nødvendig å sende oss melding om dette på facebook eller lignende. Vi svarer så fort vi har fått laget skiftlistene.

Plakater og flyers deles ut på et felles møte ca. én måned før konferansen. Informasjon om møtet blir som oftest delt på vår facebook-side. I etterkant av møtet kan du få dette ved å ta kontakt med oss.

Ja det kan du. Alle til og med 12 år kommer inn gratis. De som er 13 og oppover kjøper vanlig billett. Hvis du tar med barn må du ta ansvar for å passe på dem og sørge for at de ikke bråker og forstyrrer andre. Hvis det er mulighet i lokalet vil vi ha en egen avdeling for spedbarn og mødre hvor de kan følge med på konferansen uten å bekymre seg for at det er forstyrrende for andre.

Det er barnepass på konferansen for barn i alder 0-6. Hvert barn kan være hos barnepass i maksimum 4 timer pga. kapasitet. Dersom det er få barn og vi har god kapasitet, kan man levere barna på nytt igjen senere. Vi gjør vårt ytterste for at barna har det bra, men påtar oss ikke ansvar for eventuelle skader ditt barn måtte påføre seg i lek med andre barn. Du som forelder må selv sørge for å gi nok mat og drikke til barnepassere for den tiden barnet er under barnepass. Du må registrere opplysninger som navn og telefonnummer som vi kan nå deg på i tilfellet det er noe.

Klikk på «Lokal» i menyen for informasjon om parkering.

Det er ikke nødvendig å sende oss meldinger om å hente en spesifikk foredragsholder. Vi selv holder oss oppdatert om hvem foredragsholdere som er ettertraktet og vi gjør undersøkelser for å se hvem majoriteten av våre medlemmer ønsker at vi skal invitere. Ut i fra det forsøker vi å hente de som folk flest vil at vi skal hente, gitt at det er foredragsholdere som følger Profeten (fred være med ham) sin sunnah. Det er ikke alltid det passer for foredragsholderne på de datoene vi har konferanser, og derfor kan vi ikke garantere at noen kommer før de har bekreftet med oss, så fremt Allah tillater.

Man kan komme senere, men da kan vi ikke garantere at plassen din fortsatt er tilgjengelig om du har bestilt billett i forkant. Dersom det er flere ledige plasser får du selvfølgelig plass, men er det helt fullt kan vi dessverre ikke hjelpe. Som regel er ikke dette et problem og vi får ordnet plass, men til tider har det vært overfylt.

Du kan dra før konferansen er ferdig, men da går du jo selvsagt glipp av noe.

Det er ikke tillatt å medbringe mat og drikke på konferansen. Det blir salg av mat, drikke og søtsaker.

Det er halvtimes pauser for hver bønnetid og vi ber sammen i fellesskap, menn for seg selv og kvinner for seg selv.

I all hovedsak er kamera rettet mot scenen. Ved noen få anledninger filmer vi publikum, men unngår nærbilder av kvinner.

Vi prøver å alltid ha noen foredragsholdere tilgjengelig på konferansene slik at man kan stille personlige spørsmål og få råd om ting man lurer på.

Alle er velkomne og ikke-muslimer vil ha stor nytte av å delta på denne konferansen. Vi oppfordrer alle muslimer til å ta med sine ikke-muslimske bekjente så de kan få et mer riktig bilde av islam gjennom førstehåndsinformasjon.

Det er ikke tillatt å filme, ta bilder eller gjøre lydopptak på konferansen. Det er fordi vi ikke ønsker misbruk av noe som helst som blir sagt på konferansen. Det er mange islamofobe mennesker som liker å ta ting ut av kontekst og det får de mulighet til om de har opptak fra konferansen som de selv kan klippe og lime i. I tillegg ønsker vi ikke amatørproduksjoner da vi selv vil gjøre profesjonelle opptak og tar bilder som vil bli lagt ut offentlig åpent for alle.

Etter å ha gjort en spørreundersøkelse på tidligere konferanse med rundt 4000 deltagere vet vi at våre søstre ønsker at det tilrettelegges slik at kvinner kan sitte adskilt fra fremmede menn. Moskeer er som regel mer tilrettelagt for aktiviteter for menn og mange muslimske kvinner har færre muligheter til å sosialiseres og være en del av offentligheten på det religiøse plan. Vår målgruppe med konferansen er unge muslimer og de fleste som deltar hos oss ville ikke deltatt dersom menn kunne påtrenge seg på kvinner og sette seg inntil dem. Fordi vi ønsker å ivareta våre søstres ønske om delta på konferansen og fordi vi selv ønsker at muslimske kvinner skal få mulighet til å oppleve denne utrolige begivenheten – Peace Conference Scandinavia – må vi tilrettelegge for deres ønsker. Det ville vært kvinnediskriminerende om vi ikke gjorde så. Selv om folk med fordommer mot islam og muslimer kritiserer oss for å tilrettelegge for våre deltagende søstres ønsker, vil vi fortsette å gjøre det. Det er ikke samfunnet som har definisjonsretten på hva en kvinne skal oppleve som diskriminerende, det er kvinnene selv som kan uttale seg om dette, og våre søstre har talt: De ønsker ikke å sitte sammen med fremmede menn!

Følg oss på